Міжобласний турнір з футболу пам’яті ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції відбувся минулої неділі, 30 квітня, в Підзамчому. 

Участь у його відкритті взяли міський голова М.Карапетян, заступник голови О.Пастух, в.о. старости Підзамчого Л.Воронко., голова районної організації ліквідаторів-чорнобильців І.Степанюк, голова районної організації інвалідів І. Воронко, керівники районних організацій воїнів-афганців В.Вознюк та В.Ярмусь.

Участь у турнірі пам’яті взяли чотири футбольні дружини: ФК «Підзамче», команда «Зелені лави» з Почаєва, ФК «Башарівка» та аматорський спортивний клуб «Лев» з с.Гаї-Лев’ятинські.

Перша півфінальна гра між командами  ФК «Підзамче» - ФК «Зелені лави» була дуже видовищною, тримаючи в напрузі вболівальників до завершення гри. З мінімальною перевагою 3 : 2 місцеві футболісти здобули перемогу.   Після цього матчу відбулось урочисте  відкриття змагань. Виконуюча обов’язки старости Підзамчівської сільради Л.Воронко привітала учасників змагань  та побажала хорошої гри всім командам, а перемоги найсильнішій. Голова міської ради М.Карапетян подякував футболістам за те що в такий спосіб вшановують пам’ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які  жертвуючи власним здоров’ям та життям мінімізували наслідки трагедії для всієї України. Також М.Карапетян подарував гравцям команди ФК «Підзамче» футбольний м’яч. А футбольну форму напередодні турніру футболісти села безкоштовно отримали від депутата районної ради, підприємця В.Воронка. Голова районного об’єднання Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» І.Степанюк  нагадав чималій кількості шанувальників футболу про наслідки найбільшої техногенної катастрофи  України. Всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять померлих ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Друга гра між АСК «Лев» та ФК «Башарівка» завершилась  з «хокейним» рахунком 0:9.

У фіналі турніру зійшлися команди Підзамчого та Башарівки. З рахунокм 3:0 перемогу виборола команда башарівців, голи забили В.Козак, І.Янович, Д.Пасічник.

Переможцям турніру заступником голови міської ради О.Пастухом було вручено перехідний кубок та грамоту, а за друге місце – грамоту та настільну книгу від районної організації інвалідів. Цінні подарунки та грамоти Радивилівської міської об’єднаної громади отримали кращий воротар О.Бовсунівський з Башарівки, кращий гравець Р.Борець з Підзамчого та кращий бомбардир Д.Пасічник з Башарівки.

 

 Іван Воронко