В найближчому майбутньому наша об’єднана громада співробітничатиме з туристичним Закарпаттям: вчора в Радивилівській міській раді побувала делегація з м.Перечина на чолі з міським головою  Іваном Погоріляком. Предметом же основного діалогу став досвід радивилівців у питаннях децентралізації влади, створення і діяльності ОТГ.

Радивилівщина – з числа перших в області, де стартувала адміністративна реформа, а Радивилівська об’єднана громада, без перебільшення, стала її першопрохідцем. Ціною нелегкої праці та скрупульозної роботи вдалось зробити впевнений крок через нелегкі реалії на шляху до перспектив, які відкриваються вже перед новоствореною громадою. Як винагорода - на сьогоднішній день управлінським активом міської ради впевнено напрацьовано чималий багаж знань, консенсусів та компромісів у вирішенні проблем, які виникають в ході добровільного об’єднання. А це – той безцінний досвід, що його прагнуть перейняти інші керівники, які тільки-но осягають «підводні камені» реформи.

Під час робочої зустрічі з представниками Перечинської ОТГ, участь у якій взяли голова міської ради М.А.Карапетян, його заступники О.А.Пастух, В.М.Ісюк, керуючий справами виконавчого комітету С.В.Гуща,  були обговорені питання про необхідність прийняття у власність та управління об’єднаною громадою об’єктів інфраструктури, які раніше перебували у спільній власності громад району. Зокрема - об’єктів соціальної сфери, позашкільних навчальних закладів, бібліотек та об’єктів первинної ланки медицини. Значну увагу зосередили на методах формування бюджету новоствореної ОТГ, структури штату та виконавчих органів міської ради.  Після обміну думками та запропонованих варіантів подальшого розвитку, керівниками Радивилівської та Перечинської об’єднаних громад було досягнуто спільного рішення  налагодити між містами побратимські зв’язки та підписати договір про майбутнє співробітництво, зокрема,  у соціально-економічній, культурній сферах.

Наталка Янчин