Радісну, світлу подію принесла в життя міської громади передсвяткова п'ятниця, 12 січня. У Радивилові відбулось довгоочікуване урочисте відкриття реконструйованого з добудовою ДНЗ ясел-садка№2 "Усмішка". У його просторих, затишних групах пізнаватимуть світ та здобуватимуть ази знань 75 малят.

Скільки радості й втіхи може принести всього лише одна усмішка! Коли її  свіжими фарбами вписано на вивісці щойно відремонтованого, оснащеного за останнім словом дизайну й техніки дитсадка, вслід за гарним настроєм гряде ще і грандіозне свято.

…Різнокольорові повітряні кульки, піднесені мотиви духового оркестру, схвильовані батьки, причепурені діти, почесні гості і величезна кількість подарунків – все довкола, всередині і на на подвір'ї дитсадка-красеня, промовисто свідчило, наскільки значима ця подія у житті міста. Адже дошкільна освіта є першою і необхідною сходинкою на подальшому шляху здобуття дітьми якісних знань та умінь. На жаль, потужностей єдиного донині діючого в Радивилові дитсадка було недостатньо, аби цілком охопити процес забезпечення місцевих дітей дошкільною освітою. Тож, аби вирішити наростаючу проблему дефіциту місць, було поставлено за першочергову мету дати друге життя дитсадку, що іще кілька десятиліть тому функціонував на міській вулиці О.Невського, 88. У 2012 році стартував процес з виготовлення проектно-кошторисної документації, за ним - дороговартісні та комплесні ремонтно-будівельні перетворення, зведення автономної котельні. Попри складні українські реалії, цій заповітній мрії таки вдалось здійснитися. І от малюки знову переступили поріг у кольоровий диво-світ, в якому їхнє дитинство протікатиме активно, весело й цікаво. З відкриттям ще одного дитсадка,  зазначив у своєму вітальному виступі міський голова М.А.Карапетян, проблема влаштування в місті дітей у дитсадок зводиться практично до нуля.

Чимало почесних гостей завітали на день народження «Усмішки»; радість святкової миті з радивилівцями розділили депутат Верховної Ради України О.В.Дехтярчук, голова Рівненської обласної адміністрації О.В.Муляренко,  його заступник І.О.Тимошенко, директор департаменту з питань будівництва та архітектури Я.В.Мазярчук, керівники відділів та структурних підрозділів міської ради, голова об’єднаної територіальної громади М.А.Карапетян, керівники районної ради та адміністрації. Разом із побажаннями здоров’я, добра, миру, вихованцям "Усмішки" та її директору М.Порученко було вручено чимало необхідних для освітньо-виховного процесу, подарунків. Зокрема, голова Рівненської ОДА О.В.Муляренко передав дитячому закладу комп'ютер, а міський голова М.А.Карапетян - сучасну акустичну систему. Аби над дітьми, які тут будуть виховуватися, повсякчас перебувала милість Господня, благочинний церков Радивилівського району УПЦ, настоятель храму Святого Олександра Невського о. В'ячеслав здійснив освячення приміщення. Свято супроводжувалось щедрими новорічними віншуваннями та музичним асорті, які підготували творчі колективи міського будинку культури. Виступили перед чималою аудиторією також і ті, кому "Усмішка" в найближчі кілька років стане затишною, другою домівкою. Від міської ради кожній дитинці було вручено солодкі новорічні гостинці. Після вітальних звернень та короткого концерту, відбулась імпровізована екскурсія дитсадком: кожен з присутніх міг помилуватися затишними інтер'єрами дитячих кімнат. Задоволення батьків викликало, зокрема, вдале, гармонійне поєднання палітри кольорів з новими, зручними меблями, гарні відгуки отримав і осучаснений харчоблок, а також оснащене різноманітними гойдалками-пісочницями, доглянуте подвір'я.

Всім, хто доклав праці до цієї вікопомної події, міська малеча дала тверду обіцянку старанно навчатись та успішно готуватись до навчання у школі.

Наталка Янчин