Днями у Радивилівській міській раді з робочим візитом побувала делегація з Млинова на чолі із селищним головою Валерієм Левицьким. Метою приїзду стало вивчення основних аспектів життєдіяльності територіальної громади,  структурного устрою установ та організацій, які функціонують на її території.

У грудні минулого року Млинівщина зробила рішучий крок назустріч децентралізації, провівши місцеві вибори: на посаду голови тамтешньої громади претендувало аж восьмеро кандидатів. За результатами голосування переміг підприємець Валерій Левицький.  

Робота млинівської делегації у Радивилівській територіальній громаді розпочалася із офіційної зустрічі з першими особами. Відповіді на найбільш актуальні запитання млинівчан надавали заступник міського голови В.Ісюк, керуючий справами міської ради С.Гуща, начальник відділу освіти, культури, молоді, спорту й туризму міської ради І.Ковалевська.

Відбувся жвавий обмін думками щодо обраного напрямку реформування місцевого самоврядування, обговорення переваг та труднощів, які доводилось долати в процесі об’єднання. Сьогодні Радивилівська територіальна громада є однією із найбільших об’єднаних громад на Рівненщині. І хоча лише нещодавно розпочато її новий відлік в історії, набутий досвід дозволяє стати тим продуктивним інформаційним майданчиком, де можна отримати професійні консультації щодо наріжних каменів реформування і побачити приклад перших позитивних результатів та зрушень, відчутних для людей.

Наталка Янчин