Автомобільний кортеж зі знаменом Євросоюзу здійснив символічний марафон Україною, побувавши і в Радивилові.

Акція, присвячена підписанню безвізового режиму між Європейським Союзом та Україною, стартувала у середу, 17 травня в пункті пропуску Чоп (Тиса). Синій стяг із дванадцятьма золотими зірками, об’єднаних у коло, провезли  від західного до східного кордонів, щоб вже у суботу, 20 травня, встановити його на межі з Росією у смт. Мілове, Луганської області.

В минулий четвер, у  День вишиванки, естафету у цьому євромарафоні від львівської делегації переймала Радивилівщина. Урочисте вручення відбулось на трасі Київ-Чоп, між Радивиловом й Бродами, на кордоні Львівської та Рівненської областей. 

«Це дуже символічний захід, коли прапор Європейського Союзу буде пронесений через усю територію України із Заходу на Схід, від дружньої спільноти до кордону із нашим ворогом. Ми, українці, єдині у нашому прагненні мати сильну державу і бути інтегрованими є Європейський Союз», – наголосив під час передачі прапора радивилівцям учасник делегації, керівник секретаріату Львівської територіальної організації партії «Солідарність» (БПП) Тарас Ситник.

У супроводі патрульної поліції, автоколона провезла прапор Євросоюзу через Радивилів, вулицею Парковою, де біля приміщення міської ради вітальними оплесками кортеж зустрічали голова об’єднаної територіальної громади М.Карапетян, його заступники, працівники апарату міської ради, райдержадміністрації, громадськість міста.

Наталка Янчин