Спортивними звитягами, народними талантами, демонстраціями творчих здобутків, піднесеним настроєм та сонячними усмішками було позначено яскраві і незабутні моменти святкування у Радивилівській об’єднаній громаді Дня Незалежності України

Відбувся товариський матч з волейболу між збірними командами молоді та ветеранів Радивилівської ОТГ. І хоч, як це частенько водиться, перемогла  таки молодість, та кращими гравцями, за темперамент та волю до перемоги, все ж були визнані знані місцеві ветерани спорту – Олександр Левицький, Богдан Ярмусь та Василь Ніколайчук.

Футбольний міні-турнір серед юнаків, що проходив на спортивному майданчику у парку Шевченка,  завершився перемогою команди Радивилівської КДЮСШ (учні 2005-2006 р.н.). А кращими гравцями було визнано  Романа Дубніка та Богдана Світличного.

Цікавинкою спортивної програми цьогорічного свята став марафонний забіг «Радивилів – місто українське», який зібрав на лінії старту біля міської ради десятки бажаючих різних вікових категорій: від дітлахів-дошкільнят до пенсіонерів. Прикладом злагодженості та спортивного азарту став, власне, колектив службовців міськради, який не лише був найбільш чисельно представлений у забігу, а й вигідно виділявся з посеред інших учасників однаковими спортивними майками з фірмовим логотипом «Радивилів – місто моє».

На заваді завзятим не стала ні протяжність траси, ні температура повітря, ні автотранспорт, який мимоволі заставляв бігунів триматися ближче до обочин траси пробігу. Організатори спортивного заходу подбали про поліцейський та медичний супровід колони спортсменів, що змійкою все більше розтягувалась по мірі зростання відстані від місця старту. У двох точках марафонської дистанції також були облаштовані експрес-пункти, де бігуни могли освіжитися прохолоджуючими напоями і продовжити свій безкомпромісний поєдинок.

Ось фінішної стрічки торкаються грудьми перші фіналісти. Дещо несподівано, але приємно бачити серед них поважних ветеранів – афганця Миколи Макаровича Казмірука та ще одного колишнього воїна-афганця, ліквідатора-чорнобильця, учасника АТО Анатолія Євгеновича Омелянського. Їх теж було відзначено грамотами та подарунками. Як і Яну Боголуцьку, що першою з представниць прекрасної статі пересікла лінію фінішу. А серед чоловіків три перші місця зайняли Ігор Повшик, Ігор Левчук та Веніамін Омелянчук. Всіх дітей, учасників марафонського забігу, незалежно від їх спортивного результату, було щедро обдаровано солодощами.

На показових виступах з воркауту, які проходили на спеціальному майданчику в парку відпочинку, водночас було проведено конкурс з підтягування на перекладині, переможцем якого став Тарас Котик.

Святкова програма Дня незалежності була щедрою на цікаві заходи для наймолодших жителів громади. Чимало дітлахів та юні зібрали арт-композиція «Пазли», фотовиставка робіт різних періодів «Загальнолюдські цінності, над якими не владний час», сценка-казка про стосунки молоді, святковий квест для дітей «Пошук скарбів Полуботка».

Велике зацікавлення серед містян викликало широко анонсоване свято меду та продуктів бджільництва «Медові гостини», фітозона «Цілющі трави у чашці», організовані на пішохідній частині вулиці І.Франка. Адже саме там надавалась не лише можливість ближче ознайомитись з широкою та цікавою палітрою продуктів бджільництва та дарів природи, але й покуштувати їх. А завершилась цьогорічна святкова програма на майдані Незалежності яскравими виступами заслужених артистів України Володимира Вермінського, Світлани Сорочинської, Катерини Шимків та дискотекою.