Всі – на велосипеди!

Дата: 26.07.2018 16:06
Кількість переглядів: 727

Фото без описуУ Радивилівській ОТГ популяризуватимуть велорух: вперше  - у форматі Європейського тижня мобільності. На його реалізацію надійде здобутий грант в сумі 60 тисяч гривень. А починався шлях до успіху з участі у всеукраїнському проекті «Зелене світло для велоруху в громадах».

Бути велосипедистом  - не тільки економно. Натискаючи на педалі, кожен із нас допомагає довкіллю, дає природі шанс потроху «реанімуватися» від забруднення вихлопними газами від сотень, тисяч автівок.  В тому, що еко-транспорт – рішення майбутнього, європейці демонструють і своїм співгромадянам, і країнам-сусідам. Корисну ініціативу з популяризації сталих видів транспорту, що покликана заохочувати керівників українських громад однаково уважно враховувати потреби пішоходів, велосипедистів та автомобілістів, щороку підтримують у понад двох тисяч міст і сіл Європи та світу. Тамтешня «веломанія» триває з 16 по 22 вересня. А потім трансформується в очікуваний результат: європейці дедалі активніше пересідають з приватних автомобілів – у автобуси чи метро. Або ж обирають поїздки на велосипедах.

Тепер і в радивилівських реаліях усім бажаючим роз’яснюватимуть про переваги сталих видів транспорту, дружніх до природи.

- Лише десять із заявлених по усій країні 42-ох  громад-учасниць стали переможцями конкурсу та отримають грант на суму 60 000 гривень, щоб провести на своїх територіях тематичні заходи в рамках «Європейського тижня мобільності-2018», - зазначив координатор даного проекту, заступник голови Радивилівської міської ради з гуманітарних питань Олександр Володимирович Пастух. – Від нашої громади також було сформовано проектну заявку, відповідно до якої ми й отримали переможний грант.

Цими днями у м.Києві відбулася підсумкова координаційна зустріч з представниками громад, які стали переможцями конкурсу. Фінальні уточнення з приводу того, як саме мають проводитися заплановані заходи у рамках євровелотижня, зі сторони Радивилівської ОТГ заслухали О.В.Пастух, заступник міського голови, О.М.Сиротюк, начальник відділу економічного розвитку міської ради, а також партнери з Рівненського університету водного господарства та природокористування, які допомагали нашій громаді на етапі розроблення проекту.

Отож, стартує тиждень велоруху в нашій громаді з 21 вересня. Це - масовий захід, націлений як на учнівство, молодь студентського віку, так і доросле населення, зауважив Олександр Володимирович. Календарем проекту передбачені різноманітні акції, конкурси, велозаїзди. У кількох школах проведуть "велогодини", де учням ширше розкажуть про безпеку поїздок на двоколісному транспорті. Популяризуватимуть велорух і через масові змагання, заплановано також велосипедну мандрівку до гори Красна в с.Дружба, велопробіг під гаслом «Сталий транспорт-чисте місто». Тематичний тиждень у Радивилівській ОТГ завершать оголошенням результатів конкурсу в соцмережах на тему «Я підтримую велорух у моєму місті» та нагородженням переможців. В рамках тематичного тижня Радивилівська міська рада готова впровадити ще один, доволі таки цікавий захід: організувати День без автомобіля. Проведення Європейського тижня мобільності в нашій громаді прагнуть повторювати щорічно, як гарну спортивну традицію. А щоб водії автівок охочіше пересідали на велотранспорт,  у перспективі – відповідні інфраструктурні вдосконалення: в Радивилові планують розробити мережу велопарковок та організувати пункт прокату велосипедів.

Наталка Янчин

Довідково: проект «Зелене світло для велоруху в громадах» підтримується Асоціацією велосипедистів Києва за підтримки Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою», яка спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею, Швецією.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних