Пошук

УЧНЯМ – АВТОБУСИ, ДОШКІЛЬНЯТАМ – ІГРАШКИ

Дата: 07.02.2018 15:34
Кількість переглядів: 928

Фото без опису«Головне завдання керівництва громади – створити сприятливі умови для якісного навчально-виховного процесу дітей», - наголосив у своєму виступі голова міської ради М.А.Карапетян. Сьогодні він, разом із заступником О.В.Пастухом та начальником відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту І.М.Ковалевською, передали  у користування загальноосвітнім навчальним закладам Підзамчівського та Дружбівського старостинських округів об’єднаної громади шкільні автобуси. Приємні несподіванки чекали й на вихованців тамтешніх дитсадків: їм було вручено солідні набори новеньких іграшок.

Реформа децентралізації продовжує демонструвати свої очевидні переваги, сприяючи ефективному розвитку територіальних громад, які вже впевнено почуваються на шляху розвитку та вдосконалення управлінських, інфраструктурних ресурсів. За сьогоднішніх складних реалій вже другий новенький транспортний засіб з’явився у нашій об’єднаній громаді. Як результат ефективної реалізації цільової програми «Шкільний автобус». На умовах співфінансування місцевого та державного бюджетів його отримала Підзамчівська опорна ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Маршрут нового автобуса пролягатиме через такі віддалені села, як  Круки, Стоянівка,  Казьмірі, Підлипки, Копані. Здебільшого, це кілометри полем та бездоріжжям. Звідтіля на уроки в Підзамче з комфортом доїжджатиме близько 70 дітей. Про те, що сьогодні, без перебільшення, здійснилась заповітна дитяча мрія, свідчили щирі, світлі емоції школярів. А безпосередньо під час урочистого моменту передачі автобуса стримати радісні емоції було важко і старшокласникам, і молодшим учням: уся шкільна родина, разом із вчителями, гаряче аплодували, доки новенький «Етелон», святково прикрашений повітряними кільками, паркувався біля парадного входу.

Аби дітям їздилось щасливо та безпечно,  настоятель Свято-Покровської церкви с.Підзамче, протоієрей о.Василій провів обряд освячення автобуса. Зі словами щирої подяки до міського голови М.А.Карапетяна, його заступника О.В.Пастуха, начальника відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту міської ради І.М.Ковалевської звернулась директор опорного закладу Л.В.Воронко. Всім, хто долучився до цієї  знакової події, побажали усіляких життєвих гараздів й школярі. Адже тепер вони зможуть доїжджати на уроки в якісно кращих умовах.

Така ж урочиста мить зібрала в одному колі і вихованців Дружбівської школи: вітання виголошували з тієї ж святкової нагоди. Відтепер і дружбівським учням, які проживають від школи за два-три кілометри пішої ходи, більше не доведеться терпіти випробовування снігом, морозом, дощем.

  • Ми неодноразово приїздили у населені пункти колишньої Дружбівської сільради, і чітко бачили, що однією із першочергових проблем є саме підвезення дітей. Тож, зваживши на численні звернення батьків, в тому числі й директора школи, було розроблено новий автобусний маршрут. Біля півсотні учнів, які проживають у селах Малі Гайки та Новоукраїнському, більше не добиратимуться на уроки пішки. Доїжджати разом з ними будуть і вихованці місцевого дитсадка. Бо сьогодні й вашій школі ми передаємо автобус, - зауважив міський голова, наголошуючи, що, таким чином, проблему з підвезенням дітей у цих старостинських округах вирішено повністю.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних