Життєвий досвід – безцінний, і приходить в людську долю разом із поважними ювілеями. Сьогодні, 7 листопада, саме таке хвилююче ювілейне свято завітало і в оселю Максима Юхимовича Будька - шанованої в нашій громаді людини,  краєзнавця і публіциста, одного з ініціаторів відновлення в Радивилівському районі «Просвіти», керівника Радивилівського відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів, колишнього інспектора шкіл райвно.

З нагоди щедрого 85-річчя від педагогічної спільноти та жителів громади вітання ювілярові висловили заступник міського голови з гуманітарних питань О.В.Пастух, начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді й спорту Радивилівської міської ради І.М.Ковалевська, голова районної ветеранської організації В.А.Бондар.

У рясних побажаннях міцного здоров’я, натхнення, Божої благодаті на адресу Максима Юхимовича прозвучали і щемні слова вдячності. Адже його добросовісне життя, присвячене навчанню й вихованню підростаючого покоління, стало орієнтиром для багатьох колег-освітян. Про таких ще кажуть з повагою: величина, на яку слід рівнятися.  

З 1975 по 1995 рік Максим Юхимович працював інспектором шкіл райвно, викладав українську мову і літературу в міській середній школі №1. Зарекомендував себе як здібний, творчий працівник, вимогливий до себе і підлеглих. Як вчитель-методист, спеціаліст вищої категорії, проводив уроки на високому методичному рівні, користувався великим авторитетом в учнів, вчителів та батьків, надавав необхідну практичну допомогу вчителям-філологам. За багаторічну працю на освітянській ниві Максим Юхимович неодноразово виступав як автор публікацій на професійні теми у районній пресі.