Біля «вифлеємської стаєнки», встановленої на головній площі Радивилова, цієї неділі відбулось видовищне свято коляди. Під дзвінкі переливи хорів православних церков міста й сіл об’єднаної громади тут творився по-справжньому різдвяний настрій.

Ось вже більш як два тижні на великій українській землі панує піднесена, святкова атмосфера – сніг летить, а в домівках пахне кутею, спеченими паляницями,  солом’яними дідухами, що символізують  добро й достаток в прийдешньому році. На щастя, в нашій громаді не забуто про прадавні різдвяні звичаї: вони повертаються щозими, стукаючи в хатні двері разом із дзвінкоголосими колядниками. Коли яскрава зірка  в Святу ніч закличе родини до вечері, оживає світле різдвяне диво. З особливим трепетом, в сільській чи міській хаті, ми славимо новонародженого Христа, співаючи традиційне «Син Божий народився!», і з особливим одухотворенням передаючи коляду у спадок найменшим у хаті. Так твориться безперервний зв’язок поколінь...

Радість та душевне піднесення подарувало жителям та гостям нашого міста дзвінке свято коляди, яке відбулось цієї неділі. Численних глядачів на засніженій площі об’єднала світла радість народження Сина Божого, а тому складалося щире враження, що прославляти Його в однім колі зібралась велика і дружна, багатолюдна родина.

Словами привітань недільний захід розпочала А.Кожевнікова, педагог-організатор Радивилівського Будинку школяра, привідкривши народознавчу скарбничку і розповівши присутнім про українські традиції на Різдво. Свято продовжили виступи церковного хору міського Свято-Введенського храму, дитячо-юнацького хору Свято-Олександра-Невської церкви (керівник М.Семеряк). Щирі емоції присутніх  сягнули свого апогею, коли у виконанні діточок прозвучала щемлива колядка «Спи, Ісусе, спи...», (заспівував вихованець недільної дитячої школи Т. Собчук), вразили тембральні переливи, якими  радивилівські діти дуже талановито відтворили відому українську «Щедрик». Всезагальне замилування викликали також виступи дорослих хорів храму Святого-Олександра –Невського та храму Амфілохія Почаївського. Під завісу духовного концерту приїхали, щоб заколядувати, й хористи Немирівської Свято-Покровської церкви. Вони згуртували глядачів до спільного виконання загальновідомої «Добрий вечір, тобі, пане господарю!»

Впродовж майже двох годин лунала над різдвяним містом коляда, у виконанні церковних хорів прозвучало близько півсотні різноманітних піснеспівів.

Свято завершилось вітальним зверненням міського голови М.Карапетяна. Привітавши усіх присутніх зі святами минулими й прийдешніми, міський голова висловив приємне враження з приводу того, що місцева громада так щиро відгукнулась на запрошення організаторів і підтримала свято коляди своєю присутністю. За гарну коляду, як це прийнято, М.Карапетян віддячив учасникам церковних хорів подарунками.

             Наталка Янчин