Близько 300 представників органів місцевого самоврядування-членів Асоціації міст України стали учасниками загальних зборів, які відбулись минулого тижня у м.Києві за участю Прем’єр -Міністра України В.Гройсмана.  На дні діалогу з парламентом побував і голова міської ради Радивилівської об’єднаної територіальної громади М.А.Карапетян.

Робота Зборів розпочалася з виступу Голови АМУ Віталія Кличка. Він зазначив, що на розгляді у Верховній Раді знаходяться законопроекти, важливі для розвитку місцевого самоврядування, і закликав народних депутатів їх підтримати. Зокрема, громади нині з нетерпінням очікують ухвалення низки важливих для розвитку місцевого самоврядування законопроектів – про муніципальну варту, про паркування, про розпорядження земельними ділянками, про службу в органах місцевого самоврядування та інших.

«Сьогодні в парламенті перебуває низка важливих для розвитку місцевого самоврядування законопроектів. У першу чергу – це новий Закон про службу в органах місцевого самоврядування. Він суттєво розширює повноваження органів місцевого самоврядування, зокрема щодо конкурентних умов заробітної плати. Для посилення ролі муніципалітетів у забезпеченні законності та правопорядку в містах та містечках, на місцях давно очікують ухвалення законопроекту про муніципальну варту. Він підготовлений до другого читання», – зазначив мер столиці.

Було обговорено й основні аспекти проекту Державного бюджету на 2018 рік: адже  у головному фінансовому документі країни край важливо врахувати інтереси місцевого самоврядування.

 До учасників зборів звернувся Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Він підкреслив, що децентралізація влади надала багато інструментів для розвитку національної економіки. «Потрібно направляти кошти на підвищення якості життя людей та зростання національної економіки, - зазначив Володимир Гройсман. За його словами, "ми переходимо на новий рівень взаємодії органів місцевого самоврядування з центральними органами влади".

Із офіційного сайту Асоціації міст України