Пошук

В пам'ять про загиблих за свободу й гідність

Дата: 22.11.2017 14:34
Кількість переглядів: 798

Фото без описуЗапалили лампадки, поклали квіти, звершили молитву… У вівторок, 21 листопада, у Радивилівській об’єднаній громаді відзначили День Гідності та Свободи, встановлений Указом Президента на знак вшанування патріотизму і мужності громадян, які постали на захист демократичних цінностей та європейського вибору нашого народу. В центрі міста відбулося народне віче, поминальна панахида та мистецька акція за участю творчих колективів міського будинку культури.

Цьогоріч ми вже вчетверте збираємося біля пам’ятних знаків українських міст і сіл, встановлених на честь загиблої на Майдані сотні. З огляду на нинішню непросту суспільно-політичну ситуацію та події, що відбулися в країні впродовж цих років, ми маємо пам’ятати про кожну історичну віху – сумну і радісну, і обов’язково вчитися на помилках, робити все можливе, аби більше не допустити у сучасному цивілізованому світі порушення  прав та свобод людини, тортур та убивств. Адже людське життя є найвищою цінністю.

Вшанували пам'ять загиблих під час Революції гідності квітами й хвилиною мовчання: у заходах взяли участь керівники об’єднаної громади, зокрема, заступник міського голови з гуманітарних питань О.В.Пастух та секретар міської ради І.С.Герасимчук, жителі міста, учнівство. Благочинний радивилівського благочиння о.Ігор та священнослужителі радивилівських парафій УПЦ КП провели богослужіння та освячення пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні.

  • Український народ ніколи не був агресором. Так історично склалося, що нам доводилося тільки оборонятися, бо завжди комусь хотілось вторгнутися на нашу землю, а її люд перетворити на безправних рабів. Але народ, який ніколи не стояв на колінах, і цього разу не підкорився. За ці роки на українському небосхилі зорями стала не одна сотня відважних захисників. Тож маємо не зрадити їхніх сподівань. Жити за принципом «моя хата – скраю » - далі не можна. Інакше не матимемо своєї правди в своїй хаті, - виголосив у виступі благочинний о.Ігор.  

Наталка Янчин



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних