Напередодні одного із найвеличніших християнських свят міську площу вперше прикрасила різдвяна шопка.  У ці новорічні дні «вифлеємська стаєнка» згуртовує довкола  себе усіх - від найстарших до найменших. І наповнює людські серця якоюсь небуденною радістю, веселістю, врочистим настроєм.

У дерев’яній конструкції, прикрашеній святковою ілюмінацією, можна побачити фігури новонародженого Ісуса, Марії, Йосипа, ангела, царів, пастуха, тварин, які розташовано на сіні. Як поінформував наше видання заступник міського голови В.М.Ісюк, біблійні фігури для вертепу замовили у Луцьку, на це з міського бюджету було виділено більше трьох тисяч гривень. За задумом, різдвяна шопка стала доповненням святкової композиції на центральній площі міста, тому її розмістили біля головної ялинки та прикрасили світловими гірляндами.

Спонсорську участь у виготовленні та встановленні різдвяного вертепу взяли й працівники  ССВК «Радивиліський лісгосп» (директор В.Г.Мащук). Минулої п’ятниці з майстерень господарства на центральну міську площу привезли ошатний дерев’яний будиночок. В ньому й розмістили імпровізовану вифлеємську стаєнку, де, як вже невдовзі співатимуть колядники: «...Син Божий народився!» Радивилівська міська рада висловлює щиру подяку директору  ССВК «Радивиліський лісгосп» В.Г.Мащуку за співучасть в облаштуванні різдвяного вертепу, який і в прийдешні роки нагадуватиме нам з вами, що Різдво – це не тільки пишні столи й подарунки. Ця святкова рукотворна картинка, де новонароджений Ісусик – Боже Дитятко – всміхається з вбогих яселок всім стражденним, оновлюватиме наші думки та зніматиме душевну втому.  Як повідомили у міській раді, шопка знаходитиметься біля новорічної ялинки аж до закінчення циклу Різдвяних свят.

Наталка Янчин

На фото: електрик міської ради М.Г.Дідук монтує святкову ілюмінацію на фасаді різдвяної шопки.