Шановні мешканці міста.

Дата: 18.05.2016 12:28
Кількість переглядів: 1142

Протягом двох тижнів більшість з вас, я думаю, помітили  новенький сміттєвоз на базі автомобіля  МАЗ, який було придбано близько місяця тому  назад за кошти міської ради. Для випробування ми  використовуємо  його по збору  твердих побутових відходів з  сектору  багатоповерхової забудови, з будинків  об’єднань  співвласників  багатоповерхових будинків та  юридичних осіб, з якими  укладено угоду про видалення та  захоронення твердих побутових відходів.

У  майбутньому його плануємо залучити для збору сміття в індивідуальних  житлових масивах. Чому саме так? Однією із головних причин є те, що для  вивезення відходів з приватного  сектору трактору з двома причепами  доводиться робити в день два-три рейси на міське сміттєзвалище, яке  знаходиться  на відстані понад 7 км від  районного центру. І дорога до нього не в кращому стані. Через що доводиться частенько проводити ремонт  автотранспортної техніки. Та й витрати на пальне, яке сьогодні вартує недешево, можна скоротити. На мою думку, враховуючи всі  плюси, які ми маємо від купівлі нового автомобіля, вивезення твердих побутових відходів покращаться. Хоча і в даний час збоїв та  відхилення від графіків руху в  нас не було.

Як бачимо, міська рада та ми, як надавачі, прикладаємо максимум зусиль для  надавання якісних послуг. Ще б самі абоненти лицем поверталися до наших проблем, в першу чергу уважно прочитавши договір з КП «Комунальник». У ньому написано, що ми  надаємо послуги з вивезення твердих побутових  відходів, до яких ні в якому разі не  відноситься цегла з будівельним сміттям, гілля з дерев та хмиз з городів. Тобто, КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЕНО викидати з побутовими відходами будівельні  відходи, гілля та інші предмети  господарювання. Якщо ж виникне необхідність вивозу будь-яких відходів, які  не є побутовими, можна замовити автомобіль за  відповідну  плату за тел..4-37-70 або  на підприємстві  КП «Комунальник» за адресою вул..Кременецька, 52.

Користуючись нагодою хочу сказати декілька слів про тарифи на послуги з  водопостачання, які нам доведеться збільшити в самі стислі терміни.

В першу чергу хочу наголосити, що це не наша забаганка, а вимога часу

та нормативних документів. Так, 10.03.2016 року вийшла постанова № 303  Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг «Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використання внутрішньобудинкових систем)», один з пунктів якої внесено до  тарифів витрат, пов’язаних  з перевіркою засобів обліку холодної води, їх монтаж  та демонтаж, який в  складовій тарифу на водопостачання займе 1 грн. Для порівняння  у Львові 1,20 грн., у Рівному 1,30 грн., , у Бродах 1,10 грн.

Крім цього, виросла ціна за електроенергію, яка в теперішніх тарифах становить 1,58 гр./кВ.год., а фактично в даний час вартість 1 кВт. - 1,91 грн. Піднявся і рівень мінімальної  заробітної плати, тобто  підняття  тарифу на воду буде  проводитися лише на ті складові і в  таких розмірах, наскільки вони збільшилися. Знову ж таки, не з вини міської ради та КП «Комунальник».

Збільшення вартості  послуг з утримання житла також  має об’єктивне підгрунтя. В першу чергу, знов таки у зв’язку із подорожчанням  вартості будівельних і паливо-мастильних  матеріалів. До речі,  перелік складових в тарифі на  утримання житла вибирають самі мешканці будинку на загальних зборах квартиронаймачів.

Ми неодноразово піднімали  питання, як на сторінках  періодичних видань, так і в оголошеннях щодо оплати за надані послуги, які ми намагаємося надавати якісно і в  нормативні терміни. В першу чергу, це питання обов’язкової плати, яку вимагається вносити при оформленні пільг та субсидій. Дев’яносто відсотків абонентів категорично відмовляються  її сплачувати, незважаючи, що при оформленні субсидії на наступний період КП «Комунальник» не видасть довідок для користування даними соціальними пільгами і буде ставити  питання щодо зняття пільг та субсидій із злісних  неплатників. Окрім цього, в даний час по пільгах та субсидіях держава заборгувала підприємству понад 330 тис. грн., а це - двохмісячне нарахування за наші послуги. Виникнення такої заборгованості  ставить  під загрозу виконання наших зобов’язань перед абонентами в плані забезпечення міста водою та  якісним водовідведенням, вивезенням твердих побутових відходів та  утримання в належному стані житлового фонду.

 

Андрій Ковальов,

директор КП «Комунальник» 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних