Яскравий танцю світ демонстрували минулої п’ятниці гостям та жителям Радивилова вихованці дитячого хореографічного колективу «SOUL ART», який діє при міському центрі дозвілля та мистецтв.

Ансамбль танцю, який за багато років діяльності, поправу, вважається улюбленцем місцевого глядача, знову потішив красивою добіркою творчих номерів:  мовою пластики і синхронних рухів, діти відобразили більше двох десятків хореографічних замальовок у різних музичних стилях. Радо відгукнулися на запрошення доповнити звітну програму вокальними виступами М.Чукась, В.Завалова, М.Воронко, подарували видовищне шоу  і місцеві молодіжні колективи парної силової акробатики «Street WorkOut» , які тренуються на базі центру дозвілля.

Дитячий колектив «SOUL ART» неодноразово брав участь та ставав лауреатом премій і всеукраїнських мистецьких фестивалів-конкурсів. Не минає жодного концерту, де б не було представлено номери від цієї яскравої і харизматичної команди.  Нині тут займається більше півсотні дітей різного віку. Потужний старт  його діяльності дала молодий, амбітний наставник Кароліна Ярославівна Паскаль. Під її талановитим керівництвом діти дарують свій танцювальний запал чи не на всіх святкуваннях та урочистостях міського, районного масштабів. За багато років діяльності у цієї творчої родини склалися свої хороші традиції. Одна із таких – відвідувати  з концертами військовослужбовців навчального центру с.Старичі (Яворівський полігон), а також дарувати яскравий танцю світ українським захисникам, які проходять лікування у Львівському військовому госпіталі. От і минулих вихідних, «озброївшись» своїми найкращими танцями, піснями та віршами, вихованці центру дозвілля організували спонтанне свято тим, хто вирішив пов’язати своє життя з армією.

- Щирі дитячі виступи, як переконуємося кожного наступного разу, дуже необхідні солдатам. Нерідко, вони зворушують цих дужих, кремезних чоловіків до сліз. І, разом з тим, піднімають їх моральний та бойовий дух. Майже в кожного воїна є свої діти, тож емоції, які вони переживають, є найкращим стимулом безстрашно тримати бойові позиції в зоні проведення АТО. Знаючи, що вони захищають таких дітей, за якими - майбутнє України. Після таких концертів солдати охоче спілкуються з дітьми, проводять ознайомчу екскурсію, демонструють дещо з бойової техніки. Такі наші зустрічі неодмінно завершуються пам’ятним фото, - коментує одну із нещодавніх поїздок на військовий полігон художній керівник центру дозвілля Ольга Шпес.

Наталка Янчин