Про створення Міжфракційної депутатської групи "Рівні можливості"

Дата: 12.07.2016 12:07
Кількість переглядів: 1521

Від імені Асаціації міст України та підкомітекту з питань гендерної рівності та недикримінації КВР України з питань прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин міська рада просить депутатський корпус міської ради підтримати ініціативу створення Міжфракційної депутатської групи "Рівні можливості".  Міжфракційне об'єднання зосереджується на двох ключових темах: відстоювання гендерної рівності, в тому числі в питаннях активного залучення жінок до суспільно-політичного життя; а також спільні законодавчі ініціативи у відстоювання цієї теми. Серед пріоритетів – боротьба з домашнім насиллям, захист прав жінок і дітей, створення рівних можливостей для чоловіків і жінок у різних сферах суспільного життя. 

Ідеї рівності та справедливості – є основними ідеями, які рухають людьми, що створюють МФО. Географічне поширення депутатських об’єднань викликає необхідність об’єднання в один цілеспрямований рух, що визначає потребу у визначенні загальних правил, спільного бачення та стратегічних цілей.
Створення міжфракційних депутатських груп «Рівні можливості» у нашій громаді є важливим кроком до євроінтеграції, відповіддю на задекларовані державою як у міжнародних документах, так і національній законодавчій базі зобов’язань забезпечувати гендерну рівність та рівні можливості для чоловіків і жінок у сфері зайнятості, освіти, економічної й громадсько-політичної діяльності, у процесах прийняття рішень.

При цьому, гендерна тематика так само стосується і чоловіків. Одним із завдвнь  об'єднання - спільна робота над проектами щодо вирішення проблем батьків-одинаків та посилення відповідальності за насильство в сім'ї. Сьогодні ця тема замовчується у суспільстві, тому потрібно не лише привернути увагу до неї, але й проводити активну просвітницьку кампанію щодо неприпустимості подібних явищ.

Чекаємо відповіді від ініціативних депутатаів ради щодо створення такого обєднання депутатів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних