До братської могили, де стратили тисячі євреїв

Дата: 29.01.2018 11:56
Кількість переглядів: 751

Фото без описуУ Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту радивилівська громада віддала світлу шану пам’яті всім, хто загинув від людиноненависницької політики під час Другої світової війни.

За загальними оцінками, жертвами масового знищення євреїв під час Другої світової війни, разом з 4,5 млн. дорослих, стали ще й 1,5 млн. дітей.

На Меморіалі поблизу хутора Пороховня Радивилівської територіальної громади, вже традиційно, відбулись пам’ятні заходи.

 Секретар міської ради І.С.Герасимчук, в.о. сільського старости А.П.Колдун, начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту І.М.Ковалевська та її заступник І.А.Киричук взяли участь у покладанні вінків до пам’ятних знаків жертвам Голокосту.

Нагадаємо, що у нашому містечку німецькими фашистами вже 4 липня 1941 року було розстріляно 27 євреїв. А 29 травня 1942 року було розстріляно 1350 чоловік. Розстріли продовжувалися до осені 1942 року, головним чином біля хуторів Пороховня поблизу Червоноармійська і Глинянка Козинської сільської ради.

На траурному мітингу проникливими словами трагічну подію в житті міської громади згадали вчитель-пенсіонер Є.Гудима та підприємець М.Гельбер. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних