Співробітництво територіальних громад: переваги та перспективи

Дата: 11.01.2018 11:47
Кількість переглядів: 931

Фото без описуДнями у Радивилівській міській раді побувала делегація на чолі з директором Рівненського центру розвитку місцевого самоврядування Русланом Сивим. За круглим столом міський голова Радивилівської ОТГ М.А.Карапетян, керуючий справами виконавчого комітету міської ради С.В.Гуща, заступник міського голови з гуманітарних питань О.В.Пастух, а також  голова Крупецької сільської ради В.В.Мошкун обговорили один із ефективних методів подальшої взаємодії об’єднаних громад – так зване муніципальне співробітництво.

Новий інструмент у політиці місцевого розвитку, який останнім часом набуває дедалі більшого поширення, і не тільки в українських реаліях, а й у багатьох європейських країнах, взяли за пріоритет і на Радивилівщині. Зокрема, під час робочого діалогу було обговорено його основні правові аспекти, а також тактику застосування. Результатом  укладання договорів про співпрацю між об’єднаними громадами є, насамперед, обопільна вигода.  На думку експертів, це дасть змогу, ефективно об’єднувати ресурси громад, їх фінансовий, майновий та трудовий ресурси, допоможе більш плідно взаємодіяти, зокрема, й у вирішенні різноманітних питань місцевого значення. Як от у сферах освіти, культури, утворення спільних установ тощо.

У ході зустрічі Р.Сивий також поділився планами щодо перспективи утворення Асоціації об’єднаних громад Рівненщини, яка б захищала їхні права та інтереси. Одним з перших кроків у напрямку впровадження муніципального співробітництва між Радивилівською й Крупецькою ОТГ стало обговорення механізму майбутньої взаємодії у сфері соціального захисту населення та запровадження інтегрованої стратегії поводження з твердими побутовими відходами.

Наталка Янчин


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних