Перший рейс громадської допомоги

Дата: 03.02.2017 11:41
Кількість переглядів: 875

Фото без описуРадивилівщина зібрала речі першої необхідності місту, що опинилось на межі гуманітарної катастрофи…

Свіжа кровоточива рана на зраненому тілі Донбасу – Авдіївка… У місті, яке ще з 29 січня потерпає від цілодобових обстрілів російських окупантів, почалася добровільна евакуація жителів. Серед тих, кого із епіцентру військових дій вивозять найпершими – діти.  Оголошено надзвичайний стан. Городяни залишилися без води та опалення. Через постійні атаки важкої артилерії було неможливим відновлення електропостачання, і тільки нещодавно було отримано письмове підтвердження гарантій припинення вогню. Це дозволило ремонтним бригадам електромонтерів з української та тимчасово окупованої територій вийти на місце розриву лінії електропередачі.

У ситуації, що склалася, жителям зруйнованого міста та українським військовим, які зараз там знаходяться, життєво необхідні теплі речі, ковдри, продукти харчування, ліки, солярка тощо. Волонтери по всій Україні готують гуманітарні багажі для відправки у Донецьку область і закликають всіх небайдужих долучитися до збору речей першої необхідності. На допомогу місту, що опинилось на межі гуманітарної катастрофи, згуртовано піднялась і громада Радивилівщини. Зокрема, у приміщенні Радивилівської міської ради вранці цього четверга було облаштовано умовний пункт збору гуманітарної допомоги. На потреби постраждалого в результаті руйнівних обстрілів населення Авдіївки небайдужі містяни, трудові колективи закладів культури ОТГ, працівники міської ради, адміністрації, учні шкіл об’єднаної територіальної громади, працівники територіального центру соціального обслуговування громадян, Радивилівського КП «Комунальник», приватні підприємці міста зносили і привозили речі першої необхідності: теплий одяг, покривала, засоби особистої гігієни, різні продукти тривалого зберігання, тощо. Не залишилися осторонь цієї благодійної акції і жителі Крупецької та Козинської об’єднаних громад – співчуваючи людському горю, сільські родини теж щиро відгукнулися на трагедію Авдіївки, і всього за лічені години приміщення сільських рад були наповнені усілякими речами, необхідними для життєзабезпечення населення в умовах надзвичайного стану. Зібраний гуманітарний вантаж того ж дня було відправлено на обласний пункт прийому: укомплектовану допомогу від радивилівців у м.Рівне доставив міський приватний підприємець М.Мартинюк разом із координатором Радивилівського районного волонтерського центру А.Стояновською. Це перша машина допомоги, яка відправилась з Радивилівщини, але, вочевидь,  не остання: в п’ятницю хол міської ради знову наповнився пакунками з теплим одягом, консервацією, що свідчить про готовність радивилівців допомогти та демонструє наше уміння співчувати жителям найгарячішої нині точки у зоні бойових дій.

Наталка Янчин

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних