З Днем народження, Незалежна Україно!

Дата: 28.08.2017 11:17
Кількість переглядів: 682

Фото без описуОдне із найголовніших державних свят, яке укріплює націю, виражає дух народу, символізує його славне минуле, сьогодення й майбутнє, пишно відзначили в радивилівській громаді.
Молебнями за збереження суверенітету України та її цілісності розпочалось відзначення 26-ї річниці Незалежності у Радивилові. Ранкову програму святкового дня продовжили демонстрація українських кінофільмів (міський центр дозвілля та мистецтв), а вже післяобідньої пори розважальні заходи перемістилися ближче до центру міста: там наймолодші жителі нашої громади відтворювали у малюнках на асфальті красу нашої рідної Батьківщини, її мальовничу природу, багаті традиції. Відбулась пішохідна екскурсія містом, під час якої працівники історичного музею знайомили учасників з історичними цікавинками Радивилова.
Надвечір біля приміщення міського центру служб для дітей, сім'ї та молоді, обрамлені в чимале коло вболівальників, стартували видовищні козацькі забави: міць м'язів та командну роботу радивилівські богатирі демонтрували під час штовхання воза, піднімання гирі, тощо. А, тим часом, гра духового оркестру Радивилівського міського Будинку школяра врочисто сповіщала про початок святкової концертної програми. Допоки кращі творчі колективи громади готувались до вітальних виступів, діяла відкрита презентація традиційних автентичних волинських костюмів минулого та позаминулого століть, досвідчені майстрині від громадської організації "Центр дослідження і відродження Волині" запрошували усіх охочих стати учасниками майстер-класу ручного (ремізного) ткацтва. Особливого колориту святкуванню додавали й різноманітні виставки, зокрема - виробів декоративно-прикладного мистецтва авторства відомих в місті умільців В.Ківельової та О.Кральської, М.Петровської, В.Козлова. Про "Віхи незалежності в Радивилові" розповіла експозиція тематичного фотовернісажу. Мальовнича наша земля, щедра хлібом насушним, зігріта крилатою піснею, а ще - благословенна людською гостинністю: з нагоди свята кожен старостинський округ нашої об'єднаної громади, а також центральна садиба Радивилівської міської ради частувала усіх присутніх на святі - від старого до малого - запашним короваєм нового врожаю. Презентація старостинських садиб, смачно приправлена народними звичаями й традиціями, стала своєрідною родзинкою свята: участь у оглядинах взяли міський голова М.А.Карапетян, голови районної ради та райдержадміністрації В.М.Кондик та О.В.Ващук, а також уся чимала глядацька аудиторія.
Опісля смачного частування, спільним виконанням Гімну України, розпочався святковий концерт, приурочений до Дня її Незалежності. Після вітального слова голова об'єднаної громади М.А.Карапетян відзначив грамотами та цінними подарунками кращих представників трудових колективів, достойників з числа місцевих жителів, хто своєю працею і цілеспрямованістю зробив вагомий внесок у розвиток своєї малої Батьківщини. На зміну офіційної частини свята прийшла творча: впродовж майже двох годин сузір'ям талантів, немов дорогоцінними коштовностями, переливалась головна міська сцена: кожен наступний виконавець дивував глядачів красивою піснею, запальним танцем, наживо зіграним акордом. І ті віддячували артистам гучними оплесками та гарним настроєм. Довгоочікуваним моментом концерту стала зустріч радивилівців з народним артистом України Степаном Гігою. Після рясних побажань любові, добра та достатку "містер Шлягер" та його зіркова команда у складі доньки Квітослави та онука Даніеля подарували нашій публіці розкішний музичний букет, зібраний з їхніх кращих хітів.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних