ПРОЦЕС ОБЄДНАННЯ ЗАВЕРШЕНО

Доволі складним і звивистим був шлях, який довелося пройти ініціаторам створення на території району нової адміністративно-територіальної одиниці – Радивилівської об’єднаної громади. Нелегко до багатьох наших земляків приходило розуміння – іншого шляху немає, Європа відстаючих не чекатиме. І ось 27 березня відбулися перші вибори керівника та депутатів об’єднаної громади. А минулої п’ятниці, 22 квітня, на першій сесії Радивилівської міської ради  було закріплено новий статус міста як центру об’єднаної територіальної громади. Водночас, залишилися в історії, припинивши своє існування, Башарівська, Дружбівська, Немирівська і Підзамчівська сільради.

З інформацією про результати виборів 27 березня, визнання повноважень міського голови і депутатів Радивилівської міської ради на початку сесії виступив голова міської виборчої комісії Василь Ящук. Він докладно проаналізував результати районних осередків партій, що висували кандидатів у депутати, повідомив присутніх про віковий, професійний склад депутатського корпусу, освітній рівень. Далі надійшла черга на урочисте вручення посвідчень голові та депутатам міської ради.

Наступним питанням порядку денного першої сесії восьмого скликання було обрання секретаря міської ради. Відповідно до процедури, міський голова вніс кандидатуру депутата Інни Станіславівни Герасимчук. В результаті обговорення кандидатури та таємного голосування її було обрано на цю посаду. У режимі поіменного голосування було затверджено першим заступником  міського голови - Віктора Михайловича Ісюка та заступником міського голови Ірину Юріївну Довбиш, керуючим справами міськвиконкому - Сергія Володимировича Гущу.

У конструктивному руслі було розглянуто і затверджено відповідні рішення по інших питаннях порядку денного сесії: про затвердження Положення про старосту; про покладення обов’язків старости; про постійні комісії ради; про покладення обов’язків із вчинення нотаріальних дій, проведення державної реєстрації актів цивільного стану, вчинення дій щодо ведення погосподарського обліку. Визначено також порядок виконання бюджетів міської і колишніх Башарівської, Дружбівської, Немирівської та Підзамчівської сільрад, внесено зміни до рішення сесії міської ради «Про структуру виконавчого комітету і виконавчих органів міської ради та їх апарату».

На сесії утворено виконавчий комітет Радивилівської міської ради, визначено його чисельність в кількості 15 чоловік та затверджено персональний склад: Карапетян Микола Аракелович, голова виконавчого комітету,міський голова, Ісюк Віктор Михайлович, заступник голови виконавчого комітету, перший заступник міського голови,  Герасимчук Інна Станіславівна, секретар міської ради; Гуща Сергій Володимирович, керуючий справами міськвиконкому; Довбиш Ірина Юріївна, заступник міського голови з питань фінансового забезпечення виконавчих органів влади Колдун Анатолій Петрович, виконувач обов’язків старости сіл Немирівка, Батьків, Гаї-Левятинські; Крук Ігор Павлович, виконувач обов’язків старости сіл Башарівка, Перенятин, Старики, Приски; Юсюк Леонід Дмитрович, виконувач обов’язків старости сіл Дружба, Малі Гайки, Новоукраїнське; Воронко Лариса Володимирівна, виконувач обов’язків старости сіл Підзамче, Підлипки, Стоянівка, Казмірі, Круки, Копані, Адамівка;; Желізняк Ольга Володимиро-Ярославівна, лікар районної лікарні; Ковалевська  Ірина Миколаївна, начальник районного відділу освіти райдержадміністрації; Левценюк Вадим Леонідович, приватний підприємець; Пянтковський Олександр Павлович, т.в.о. начальника Радивилівського відділення поліції Дубенського відділу поліції Головного управління національної поліції в Рівненській області; Сеньчук Сергій Володимирович, головний інженер КП «Комунальник»; Чупіна Оксана Миколаївна, головний спеціаліст організаційного відділу виконавчого апарату районної ради.

Рішенням депутатів на першій сесії Радивилівської міської ради припинено юридичні особи шляхом приєднання до  Радивилівської міської ради – Немирівську, Башарівську, Дружбівську і Підзамчівську сільські ради. Правонаступником активів та пасивів, усіх їх майнових прав та обов’язків стала Радивилівська міська рада.

У складі  міської ради утворено чотири  постійні  депутатські  комісії: з питань регламенту, депутатської діяльності, етики , законності; з питань бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку, житлово-комунального господарства,  комунальної власності, підтримки підприємництва, майнової політики та приватизації; з питань освіти, культури, охорони здоров’я, спорту, соціального захисту,  молодіжної політики; з питань земельних відносин, містобудування,  екології, охорони навколишнього середовища. У ході розгляду даного питання депутати остаточно визначилися, хто в якій з цих комісій працюватиме.

На цьому перша сесія Радивилівської міської ради об’єднаної територіальної громади свою роботу завершила.

22.04.2016 року