Днями у залі засідань Радивилівської міської ради народний депутат України від  Дубенського виборчого округу О.Дехтярчук проводив особистий прийом громадян.

Ті, хто прийшли на зустріч з депутатом, порушували теми різного характеру: звернення стосувалися не лише отримання допомоги на лікування, а й питань щодо якості соціального захисту вояків АТО на місцях, мізерної орендної плати за земельні паї, облаштування автобусної зупинки та впорядкування  огорожі на сільському кладовищі в с.Перенятин тощо.

  • На деякі моменти я особливо хочу звернути увагу, - підвів підсумок після проведення зустрічі з жителями Радивилівського району О.Дехтярчук. - Мене турбує, в першу чергу, якість надання соціальних послуг з боку держави, яке здійснюється через місцеві органи влади. Зокрема, я маю на увазі, представництво соціального захисту в Радивилівському районі. Невже так складно організувати роботу, аби, скажімо, вояк, який повернуся з бойових дій в зоні АТО, одразу потрапив під опіку держави? Адже для цього, власне, й існують органи соцзахисту. Невже їх спеціалістам так складно не тільки призначати субсидії, сидячи у кабінетах, а, все-таки, поклопотатись про опіку та супровід свого земляка-захисника? Сумно, коли матері оббивають пороги державних кабінетів, намагаючись отримати належні синові-атовцю пільги та підтримку. Аналогічну ситуацію я почув  від матері загиблого вояка  АТО з Козинської об’єднаної громади. Вбита горем жінка вже понад рік намагається отримати житло, яке по закону належить родині загиблого  - внукам у даному випадку. Тож ця бездіяльність говорить про байдужість і, певною мірою, черствість. Коли замість бути громадянами України, - стаємо державними службовцями. Таку державну службу я захищати не буду, - констатував народний депутат.

Наталка Янчин