Семінар-практикум з питань запровадження інтегрованої моделі соціального захисту населення

Дата: 12.12.2017 10:25
Кількість переглядів: 877

  Фото без опису   5 - 7 грудня 2017 року в місті Києві відбувся семінар-практикум з питань запровадження інтегрованої моделі соціального захисту населення в об”єднаних територіальних громадах.

     Семінар проводився в рамках проекту « Розробка концепції та функціонально-структурної моделі інтегрованої системи соціального захисту», що реалізується компанією Oxford Policy Managemen(UK) спільно з МБО «Партнерством « Кожній дитині »» за підтримки Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ Україна.

     Серед його учасників – представники Міністерства соціальної політики України, ЮНІСЕФ, громадських організацій, голови пілотних об’єднаних територіальних  громад та їх заступники, керівники центрів надання соціальних послуг та керівники фінансово-економічних підрозділів. Від Радивилівської  об”єднаної територіальної громади у семінарі брала участь директор міського центру соціальних служб для сім»ї, дітей та молоді Тетяна Франко.

     Метою семінару було  сформувати розуміння суті  моделі інтегрованої системи соціального захисту населення та шляхів її запровадження на рівні ОТГ.

      Під час роботи семінару його учасники ознайомилися з основними досягненнями та ключовими проблемами ОТГ щодо виконання повноважень у сфері соціального захисту населення та захисту прав дітей, обговорили кращий досвід вирішення соціальних проблем, розвиток послуг із соціальної підтримки жителів громади, сформували банки ідей щодо основних параметрів інтегрованої моделі соціального захисту населення з врахуванням особливостей ОТГ.

     Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба у своєму виступі зупинився на реформі інтернатних закладів для дітей. “Наше головне завдання – щоб кожна дитина-сирота проживала в громаді, а хто має сім’ю – повернувся у родину. Діти варті того, щоб про них попіклувались дорослі. Щоб дитині було добре, потрібно зберегти сім‘ю, розвиваючи послуги у громадах”, – зазначив він.

     Завершився семінар підведенням підсумків, визначенням наступних кроків у запровадженні моделі ІССЗ та ключових повідомлень від представників Міністерства соціальної політики України, експертів й практиків.

     Думаю, що ці  три дні плідної роботи, спілкування та взаємного навчання дадуть позитивні результати для створення нормативно-правової бази щодо впровадження цієї моделі на територіях об”єднаних територіальних громад.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних