Благоустрою громади - належна увага

Дата: 27.01.2017 10:11
Кількість переглядів: 900

Фото без описуВ четвер, 26 січня, під час роботи позачергової п’ятнадцятої сесії міської ради депутати затвердили рішення, яке регулюватиме програму благоустрою Радивилівської об’єднаної територіальної громади у 2017-му році.

В перелік основних напрямків її діяльності закладено, зокрема, капітальний ремонт доріг ОТГ, аварійного покриття вулиць Лев’ятинської та Піскової. На ці видатки «Програмою благоустрою» передбачено один мільйон триста тисяч гривень; більш як п’ятсот тисяч закладено на  поточний (ямковий) ремонт проїжджої частини й тротуарів. Сто тисяч гривень заплановано витратити на організацію опоряджувальних робіт паркової та зелених зон міста й сіл об’єднаної громади: кошти розподілять, зокрема,  на  придбання додаткової техніки (газоно-, мото-, бензокосарок), реманенту та іншого спеціалізованого інвентарю. Серед програмних пріоритетів - не тільки якість місцевих доріг, але і їхня безпека. Тож у переліку намічених заходів передбачено встановлення пристроїв примусового зниження автомобільної швидкості та придбання відповідних  дорожніх знаків. Благоустрій міської, чи сільської території це, безумовно, прибрані й освітлені вулиці. Прогнозований обсяг фінансових ресурсів на утримання мереж вуличного освітлення, їх технічне обслуговування - сто тисяч гривень. Крім іншого, «Програмою благоустрою» передбачено такі важливі заходи, як здійснення відлову та утримання бродячих тварин, проведення їх стерилізації та щеплень (прогнозоване фінансування в межах 20 тисяч гривень), фінансування транспортних послуг із навантаження та перевезення сміття,  а також твердих побутових відходів з вулиць міста, населених пунктів громади та місць загального користування, стихійних сміттєзвалищ (90 тисяч гривень). Та, все ж,  найбільш витратною статтею цільової програми з благоустрою є заробітна плата та нарахування на заробітну плату для робітників, направлених на громадські роботи з РЦЗ: сума  в один мільйон чотириста тисяч гривень, про це під час виступу на сесії наголосив перший заступник міського голови В.Ісюк.

На запитання депутата міської ради М.В.Петлюка щодо можливостей створення бригад з благоустрою на територіях сільських населених пунктів об’єднаної громади В.Ісюк відповів, що в.о. старост уже здійснюють перші організаційні кроки в цьому напрямку – підшуковують працелюбних та відповідальних людей, щоб вже навесні розпочати роботи з благоустрою на сільських вулицях.

Наталка Янчин

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних