А ПАМ'ЯТЬ – БЕЗСМЕРТНА!..

Дата: 23.03.2017 09:54
Кількість переглядів: 780

Фото без описуМинулої неділі, 19 березня, місто відзначало 73-ю річницю визволення Радивилова і району від гітлерівських загарбників. З цієї важливої нагоди, після збору учасників торжества біля міської ради, відбулася традиційна церемонія покладання вінків до пам’ятників, що увічнили подвиг воїнів Другої світової війни. Вінки та квіти також лягли на могили Героїв Радянського Союзу Павла Стрижака, Андрія Демьохіна, Миколи Маркелова і Опанаса Волковенка, похованих на Меморіалі Слави.

Участь у покладанні взяли міський голова Радивилівської об’єднаної територіальної громади Микола Карапетян, його заступники Віктор Ісюк і Олександр Пастух, голова райдержадміністрації Олег Ващук, в.о. районного військового комісара Олег Плевако, керуючий справами районної ради Анатолій Тимошейко, представники районної і міської ветеранських організацій, депутати.

Поминальне богослужіння на братському кладовищі біля меморіалу Слави провели священики міської Свято-Олександро-Невської церкви. Думками про Другу Світову війну та ту, що й донині фактично триває на сході України, поділилися благочинний району, отець В’ячеслав Демчук, міський голова Микола Карапетян, голова районної ветеранської організації Василь Бондар, пенсіонер Євген Гудима. На завершення торжества Почесні грамоти ради Організації ветеранів України за активну громадську діяльність у вихованні підростаючого покоління було вручено Є.П.Гудимі та Ю.Г.Арламовському, П.В.Лисаку. А від районної ветеранської організації Фото без описунагороджені отримали іменні годинники.

…Як відзначив один з виступаючих, вперше на урочистостях з нагоди річниці визволення міста від гітлерівської окупації не мав змоги побувати жоден з учасників бойових дій Другої світової війни. Через вік, хвороби, бойові рани…Але ми, діти війни та представники молодших поколінь, пам’ятаємо і будемо, доки живі, пам’ятати їх безсмертний подвиг, щиро дякуючи за героїзм та звитягу!

Володимир Мартинюк

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних